Ajuts a la creació i la participació cultural -SOS Cultura - Fundació Carulla (Convocatòria)

Organisme atorgant

FUNDACIÓ CARULLA

Objecte

SOS Cultura és un programa extraordinari d’ajuts que ofereix suport als i les creadores culturals arran de la crisi generada per la Covid-19 i que promou la creació de nous projectes culturals que donin resposta a la necessitat que tenim com a societat catalana d’abordar els efectes provocats per la pandèmia, com ara la por, l’aïllament, la solitud, les emocions contingudes, etc.

Amb aquest programa excepcional estem buscant, des de diferents àmbits, propostes artístiques inèdites i fomentar la participació cultural.

20 BEQUES DE SUPORT A CREACIONS ARTÍSTIQUES A L’ESPAI PÚBLIC
Creacions artístiques inèdites que tractin els efectes que la Covid-19 està tenint sobre la societat catalana i els reptes que això suposa.
Les creacions han de tenir una clara vocació transformadora i s’han de desenvolupar a l’espai públic, tot i que han d’incorporar una alternativa digital per fer front a eventuals nous períodes de confinament.
Les creacions poden incloure, per tant, els camps de la música, les arts visuals, les arts escèniques (teatre, dansa i moviment, circ), les arts digitals, la cultura popular i tradicional, l'art audiovisual, el comunitari… o bé qualsevol hibridació entre àmbits.

4 BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ LITERÀRIA EN LLENGUA CATALANA
Obres literàries inèdites en llengua catalana del camp de la narrativa i l’assaig per a adults.

3 AJUDES AL DESENVOLUPAMENT DE MUTARE EN EL TERRITORI
Propostes que busquin donar resposta a reptes socials concrets identificats en un territori des de la cultura i les arts. En aquest sentit, és important que tinguis en compte el Decàleg Mutare per plantejar la teva proposta.

Beneficiaris

BEQUES DE SUPORT A CREACIONS ARTÍSTIQUES A L’ESPAI PÚBLIC
Aquesta convocatòria està orientada a creadors amb una trajectòria mínima de dos anys i amb residència a Catalunya. Només es poden presentar persones físiques, que podran desenvolupar el projecte de forma individual o col·lectiva.

BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ LITERÀRIA EN LLENGUA CATALANA
Aquesta convocatòria està orientada a escriptors d’entre 16 i 35 anys i a editorials, preferentment les agremiades al Gremi d'Editors de Catalunya o a l'Associació d'Editors en Llengua Catalana.

AJUDES AL DESENVOLUPAMENT DE MUTARE EN EL TERRITORI
Aquesta convocatòria està orientada a organitzacions culturals sense ànim de lucre, d’àmbit català, que comptin amb la complicitat d’altres agents, col·lectius i administracions locals del territori on es vol desenvolupar un Mutare

Característiques

BEQUES DE SUPORT A CREACIONS ARTÍSTIQUES A L’ESPAI PÚBLIC
El període de desenvolupament del procés creatiu serà entre el mes d’octubre del 2020 i el mes de gener del 2021. A finals de gener s’haurà de lliurar una memòria que reculli el procés i els resultats obtinguts.
Durant la primavera del 2021 se celebrarà una mostra pública per visualitzar les creacions i per dialogar sobre la capacitat transformadora de les arts de carrer.

BEQUES DE SUPORT A LA CREACIÓ LITERÀRIA EN LLENGUA CATALANA
Les editorials hauran de publicar l’obra abans del 31 de desembre del 2021.

AJUDES AL DESENVOLUPAMENT DE MUTARE EN EL TERRITORI
Els Mutare al territori es podran desenvolupar fins al juliol del 2021.

Quantia

SUPORT A CREACIONS ARTÍSTIQUES A L’ESPAI PÚBLIC
(20 BEQUES DE 4.000 €)

SUPORT A CREACIONS LITERÀRIES EN LLENGUA CATALANA
(4 BEQUES DE 4.000 €)
Cada beca es divideix en 3.000 € que s’abonaran a l’escriptor o escriptora seleccionada per al desenvolupament de l’obra i 1.000 € que seran per a l’editorial que l’ha presentat.

AJUDES AL DESENVOLUPAMENT DE MUTARE EN EL TERRITORI
El suport de l'oficina tècnica per desenvolupar tres edicions de Mutare al territori català. L’oficina tècnica de la Fundació estudia el cas, en especial el repte al qual es vol donar resposta des de la cultura, prepara la metodologia de treball i dinamitza les sessions. Aquest suport està valorat en 4.000 € per cada Mutare

Termini de presentació

SUPORT A CREACIONS ARTÍSTIQUES A L’ESPAI PÚBLIC
La convocatòria s’obrirà al mes de juliol i es podran presentar propostes fins al dia 31 d’agost.

SUPORT A CREACIONS LITERÀRIES EN LLENGUA CATALANA
La convocatòria s’obrirà en el moment de fer públiques aquestes bases i les editorials podran presentar propostes fins al dia 30 de setembre del 2020.

AJUDES AL DESENVOLUPAMENT DE MUTARE EN EL TERRITORI
La convocatòria s’obrirà amb la publicació d'aquestes bases i es podran presentar propostes fins al dia 31 d’agost del 2020.

Normativa

 • Convocatòria
 • Bases
 • Observacions

  TARIFACIÓ SOCIAL AL MUSEU DE LA VIDA RURAL
  Des del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla volem facilitar l’accés i la participació a les nostres activitats de les persones i col·lectius més afectats per la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19. És per això que oferim una proposta de tarifació social que es concreta en la gratuïtat de diversos serveis i activitats.

  QUÈ OFERIM?
  Fins al 31 de desembre del 2020:
  • Entrada gratuïta al personal sanitari de Catalunya combinada amb l’entrada a la Fassina Balanyà i les Coves de l’Espluga.
  • Entrada gratuïta als grups de gent gran i jubilats.

  Durant tot el curs acadèmic 2020-2021:
  • 2 activitats educatives gratuïtes per a les escoles de la Conca de Barberà.
  • 1 activitat educativa gratuïta per a les escoles del Camp de Tarragona.
  • 1 activitat educativa gratuïta per a les escoles d’alta complexitat de Catalunya.

  CONTACTA AMB NOSALTRES
  Si ets un dels col·lectius beneficiari d’una activitat educativa pots contactar amb nosaltres al telèfon 977 870 576 i a l’adreça electrònica info@museuvidarural.cat. Si ets personal sanitari, jubilat o vols organitzar una visita d’un grup de gent gran, només hauràs d’acreditar la teva condició a l’entrada del museu.